logo merida

URZĄDZENIA
I ŚRODKI HIGIENY

Wyroby ze stali nierdzewnej nie wymagają dodatkowych zabezpieczeń powieważ pierwiastki stopowe tworzą na powierzchni warstwę ochronną, która zabezpiecza materiał przed korozją. Potrzebne jest jednak rutynowe odpowiednie czyszczenie, dezynfekcja i konserwacja. Zwłaszcza ten ostatni zabieg powinien być odpowiednio częsty, w zależności od tego, w jakim środowisku znajdują się urządzenia stalowe (pomieszczenia otwarte, zawilgocone, wysoki stopień oparów chemicznych itp.).

Aby prawidłowo umyć, zdezynfekować i zakonserwować stal polerowaną należy zastosować:

• Mieszaninę Super Błysk (NMU001).
• Mieszaninę Merida Desinfectin Complex (NMD001).
• Mieszaninę do konserwacji stali (M560).
• Czyściwo bawełniane (UAB706).
• Zmywak profesjonalny nierysujący (SRH009).
• Ściereczki z mikrowłókna: zieloną (SRL010) i żółtą (SRL011).
• Rękawice ochronne KORSARZ (TRY515).
• Koszyk serwisowy (ZS070).

Prawidłowe mycie, dezynfekcja i konserwacja stali:

• Po założeniu rękawic ochronnych natrysnąć na ściereczkę zieloną odpowiednią dozę mieszaniny Super Błysk i dokładnie umyć powierzchnię.
• Silne zabrudzenia usunąć za pomocą, mocno nasączonego mieszaniną Super Błysk, zmywaka profesjonalnego.
• Na czystą i suchą powierzchnię rozprowadzić przy pomocy ściereczki żółtej niewielką ilość mieszaniny dezynfekcyjnej Merida Desinfectin Complex.
• Po 30 minutach kiedy powierzchnia jest całkowicie sucha przeprowadzić zabieg konserwacji. Na odcinek czyściwa nanieść mieszaninę Stal M560 i dokładnie rozprowadzić na całej powierzchni, pozostawiając do całkowitego wyschnięcia.

Uwaga !!!

• Zabiegi mycia przeprowadzać codziennie po zakończeniu działalności.
• Zabieg konserwacji zastosować minimum raz w tygodniu.
• ZAWSZE STOSOWĆ ODPOWIEDNIE DOZOWANIE MIESZANIN DO MYCIA I DEZYNFEKCJI.